Professioneel 3D printen met 3D Systems.

Als importeur voor de Nederlandse markt van de Amerikaanse 3D pionier 3D Systems bieden wij een zeer breed assortiment aan professionele 3D print oplossingen voor zowel creatief- als industrieel 3D printen in alle mogelijke printmethoden waaronder ColorJet Printing (CJP), was-ondersteund MultiJet Printing (MJP), StereoLythography (SLA) en Selective Laser Sintering (SLS). Op het gebied van creatief 3D printen in zowel monochroom als full-color heeft 3D Systems een unieke troef in handen met de ProJet x60 serie

ProJet x60 serie (CJP techniek).

De 3D Systems ProJet x60 serie print objecten in een gips-achtig basismateriaal (VisiJet PXL / Color Sandstone) met HP print inkjet printtechniek. De x60 serie kent zowel monochroom modellen (wit printen) als full color modellen tot ruim 6.000.000 kleuren die printen in laagdiktes van 100 micron. Door het grote bouwvolume kunnen meerdere objecten 'geclusterd' worden in 1 printrun om je x60 zo efficient mogelijk te laten printen. De x60 serie is voorgekomen uit de bekende Zprinter 3D printer familie welke het 3D printen in kleur op de kaart zette.

kenmerken ProJet x60-serie:

  • grootste kleurenbereik (ruim 6 miljoen).
  • uitermate geschikt voor zichtmodellen (figurines, architectuur modellen etc.).
  • lagere vierkante cm prijs.
  • uitermate geschikt voor objecten met veel kleurverloop (gradients).
  • grotere bouwvolumes.
  • eenvoudige nabewerking (boren, lijmen, vijlen, combineren).
  • opdelen van grote objecten (objecten printen groter dan de bouwkamer).

 

3D Systems ProJet 3500 serie (MJP techniek).

De 3500 serie is een brede range aan 3D print oplossingen voor het printen in een verscheidenheid aan plastic soorten. De 3500 serie omvat zowel modellen functioneel 3D printen (productie en rapid-prototyping) als voor de productie van gietmallen. De 3500 serie print met was als ondersteuningsmateriaal waardoor de 3D objecten geen supports nodig hebben tijdens het printen - hierdoor kun je zeer fijne producten printen en is er geen nabewerking nodig om supports weg te snijden.

De basismaterialen voor de productie-printers uit de 3500 serie zijn vloeibaar en worden eenvouding in cartridge-vorm in de machine geklikt, hierdoor kun je razendsnel van materiaal wisselen voor een volgende print-run. Het spectrum aan beschikbare materialen breidt zich razendsnel uit en het leveringspakket omvat niet alleen materialen in louter verschillende kleuren maar ook in specifieke eigenschappen - zo zijn er polycarbonaat, nylon en spuitgietachtige materialen voorhanden.

3D printen iets voor mij?

Het creatieve full-color 3D printen is de oplossing voor grafische bedrijven die een extensie zoeken voor hun huidige business-model - de techniek leent zich uitermate voor het produceren van marketing materialen, collectibles, figurines en produkt prototypes, daarnaast wordt deze techniek ook veel toegepast als vervanger van de vroegere maquette-bouw.

Functioneel 3D printen met de 3500 serie is de oplossing voor rapid-prototyping, het produceren van gietmallen voor bijvoorbeeld het gieten van sieraden in oplage-1 of kleine series, productie van machine onderdelen in kleine series en verschillende varianten.

3D misschien iets voor jou? wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden van 3D printen voor jou en jouw bedrijf!

Op zoek naar een full-color 3D printer? klik hier