Het laatste nieuws

Kentie weer aanwezig tijdens de Sign & Print Expo 2019

Op de komende Sign & Print expo 2019 (26 - 28 Maart 2019) toont Kentie de revolutionaire on demand oplossingen van C.P. Bourg & Challenge, van Foliant de enkelzijdige lamineer oplossingen inclusief sleeken en de Ideal, GBC, MB Bauerle en Planax oplossingen. 

Wilt u toegangskaarten ontvangen ?  contact@kentie.nl

We zien je graag 26, 27 of 28 Maart in de evenementenhal Gorinchem!

datum toegevoegd: 15-03-2019

Gezocht technisch specialist

Kentie is sinds 1933 een toonaangevende leverancier van een breed scala produkten, oplossingen en diensten voor de grafische afwerking. Met als specialisme 'digital finishing' leveren wij passende oplossingen voor onze klanten in binnen en buitenland en zijn daarbij nog lang niet uitgegroeid.

Wegens uitbreiding van onze service-activiteiten zijn wij op zoek naar een flexibele, creatieve en hands-on technisch specialist woonachtig in de driehoek Den Haag - Amsterdam - Utrecht. Als technisch-specialist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van zowel preventief als correctief onderhoud aan een brede range intelligente afwerkoplossingen bij onze relaties op locatie. Daarnaast verzorg je gebruikerstrainingen aan bedienend personeel en fungeer je als spil, vraa …

datum toegevoegd: 18-02-2019

New Sleeken - Goud, Zilver, transparant, ....

Voor elk model van de gehele Foliant range is de optie beschikbaar om te sleeken !

Ons sales team beantwoord graag al uw vragen telefonisch via 0184- 670 804 of via de mail sales@kentie.nl

KENTIEDIRECT.NL de webshop om eenvoudig en snel uw supplies te bestellen !

 

datum toegevoegd: 14-08-2018

NEW de Bourg BPM

De Bourg Preparation Module - BPM - is een volledig geautomatiseerde, modulaire en schaalbare sheetpreparatie- eenheid die het maken van perfect bound boeken en boekjes enorm vereenvoudigt. Als de BPM inline staat met een Bourg binder of een Bourg bookletmaker kunnen voltooide boeken geproduceerd worden zonder extra operator handelingen.

De BPM kan zowel nearline als inline gebruikt worden alsmede beide tegelijk ! De BSF sheefeeder kan de tussen de printer en de binder of bookletmaker geplaatst worden zodat je inline en nearline gecombineerd kan verwerken.

De innovatieve BPM opent de weg naar aanzienlijke schaalvoordelen dankzij het unieke gebruik van een papierformaat voor elk gewenst boekformaat.

Volledig geautomatiseerde vel voorbereiding verminder …

datum toegevoegd: 11-04-2018

Papier snijden 4.0

Het Amerikaanse Challenge Machinery bouwde hun eerste snijmachine in 1887 en heeft werelds langste historie in het ontwikkelen van hoogwaardige snij oplossingen voor de grafische industrie. De Challenge snijmachines blinken uit in extreme duurzaamheid, vernieuwende features en bediengemak.

De Titan serie is verkrijgbaar in de werkbreedtes 52, 58 en 67 cm en is specifiek ontwikkeld voor digitale print omgevingen. De Titan modellen zijn volledig hydraulisch uitgevoerd en verkrijgbaar met de PRG of uitgebreide touchscreen gestuurde TC sturing.

De Champion modellen zijn ontwikkeld voor zowel digitale als veeleisende offset omgevingen en verkrijgaar in de werkbreedtes 77 en 94cm. De Champion modellen zijn standaard uitgevoerd met de uitgebreide touchscreen TC sturing …

datum toegevoegd: 15-03-2017

Centre of Print Finishing Excellence - DRUPA 2016

Tijdens DRUPA 2016 zullen drie toonaangevende leveranciers binnen digital print finishing aantreden in Düsseldorf met een gecombineerde stand. CP Bourg, Watkiss Automation en het Amerikaanse Challenge Machinery demonstreren 11 dagen lang onder de naam 'The Centre of Print Finishing Excellence' een greep totaaloplossingen voor het vervaardigen van brochures en het slim on-demand produceren van boeken.

BPM, sheet preparation module

Tijdens de show zal veel aandacht uit gaan naar de revolutionaire, modulaire BPM sheet preparation module van CP Bourg. Deze compacte unit voorziet in job-registratie, rotatie, rillen en snijden en is universeel ontwikkeld om razendsnel - en vol-automatisch 1-up, 2-up en 4-up geprinte jobs te verwerken. De unit kan inl …

datum toegevoegd: 03-05-2016

Kentie op RapidPro 2016

Komende 1, 2 en 3 maart is het weer zover - Nederlands grootste en bekendste 3D printing evenement RapidPro. Als vanouds zal Kentie weer vertegenwoordigd zijn in het NH Conference Center te Veldhoven met onder andere de bekende 3D Systems Projet 660Pro full-color poeder 3D printer en een full body scanner, de ideale oplossing voor het snel en efficient scannen van personen voor het vervaardigen van figurines.

We zien je graag 1, 2 of 3 maart in Veldhoven.

datum toegevoegd: 20-02-2016

Vol automatisch boeken snijden

Voor 2015 introduceert On-Demand Automation de nieuwe versie van het TXE barcode-systeem, voor book-on-demand omgevingen, in combinatie met de Amerikaanse 3-kant  boek snijders van Challenge Machinery. Dit optionele barcode systeem robotiseerd de booktrimmer op basis van een vanaf de omslag gelezen barcode en stelt daarna razendsnel, volledig automatisch, de 3-kant snijder om naar het gewenste snijformaat.

Het nieuwe TXE systeem is gebaseerd op bewezen barcode-techniek die sinds 2009 al zeer succesvol in gebruik is bij toonaangevende on-demand bookbinding spelers wereldwijd en biedt nog meer bediengemak, externe connectiviteit, XML/JDF support en de mogelijkheid tot het ontsluiten van produktie data en h …

datum toegevoegd: 06-05-2015

terugblik: Grafische Vakbeurs 2015

De Grafische Vakbeurs editie 2015 zit er weer op en we kijken met plezier terug op een zeer geslaagde editie. Zoals verwacht was er gedurende de beurs veel interesse en verwondering voor het professioneel full-color 3D printen in dik 6 miljoen kleuren, maar natuurlijk ook voor de laatste aanwinst binnen ons printfinishing arsenaal - de solide Duitse snijmachines van MOHR. Voor velen is het merk MOHR nog een tamelijk onbekende in de markt, MOHR is echter de digitale lijn van werelds bekendste snijmachine fabrikant Adolf Mohr. De MOHR range omvat 6 verschillende modellen - die 100% in Duitsland geproduceerd worden en voorzien zijn van een volledig gegoten frame, een dubbel gelagerde zadelaandrijving en hydraulische snij- en persbeweging. De NET versies zijn standaard uitgerust met een …

datum toegevoegd: 13-03-2015

Grafische Vakbeurs - ben jij er klaar voor?

10 Maart opent de Grafische Vakbeurs in Gorinchem weer haar deuren. Met oplossingen voor zowel printfinishing als professioneel 3D printen ontvangen we je graag op stand nummer 222 met oplossingen van sterke merken als C.P Bourg, Foliant, MOHR en 3DSystems.

MOHR is een relatief nieuwe naam, maar zeker geen onbekende in de wereld van professioneel papiersnijden. Het merk MOHR maakte zijn opwachting tijdens de laatste DRUPA en is de digitale lijn van de bekende Duitse snijmachine-fabrikant Adolf Mohr. Werelds meest succesvolle fabrikant van professionele stapelsnijders en high-end snij oplossingen was tot voor de DRUPA voornamelijk actief in het grootformaat offset omgevingen - maar met de sterke opkomst van digitaal, groeide de vraag naar professionele snijmachines en uit d …

datum toegevoegd: 09-03-2015

Offline, nearline of inline boeken binden?

Onlangs voegde printfinishing specialist CP Bourg een nieuwe telg toe aan de bekende single-clamp perfectbinder-familie - in de vorm van de BB3202. De Bourg BB3202 is de inline variant van de BB3002 en is uitgerust met de Bourg BBC compiler. De BBC kan zowel losblad als katernen verzamelen en kan eveneens geprogrammeerd worden om op volle snelheid 2-up printwerk selectief te 'flippen'. Zoals alle modellen uit de Bourg BB3x02 familie is ook de BB3202 verkrijgbaar met traditionele hotmelt belijming (monochroom printwerk/paperback boeken) of als 'closed nozzle' PUR uitvoering.

de BB3002

De BB3002 is de …

datum toegevoegd: 17-02-2015

De Grafische Vakbeurs komt er weer aan.

10, 11 en 12 maart 2015 is het weer zover - de Grafische Vakbeurs editie 2015. Met een sterk gewijzigde markt in een digitaal gedomineerde wereld is het zaak te innoveren op het gebied van hoe je je grafische produkten afwerkt, slimme afwerk oplossingen toegespitst op shortruns en oplage-1 zijn heden ten dage meer een must dan een luxe en op dat gebied is Kentie al sinds vele jaren dé betrouwbare partner voor grafisch- en creatief Nederland. Met sterke merken als CP Bourg, IDEAL/EBA, GBC, Foliant, Hohner, MB en het onlangs toegevoegde Mohr bieden wij je een zeer breed spectrum aan oplossingen voor alle facetten binnen de wereld van printfinishing.

De in 2013 opgerichte Kentie 3D print-divisie steunt op de distributie voor de Nederlandse markt van 3D printing marktleider 3 …

datum toegevoegd: 12-01-2015

BBL loader upgrade beschikbaar voor de Bourg BB3002

De CP Bourg BBL BookLoader is een optionele upgrade voor de CP Bourg BB3002 perfectbinder familie. Met de BBL is het mogelijk de machine binnen 6 minuten te voorzien van 120 boekblokken, waarna de bindmachine deze boekblokken volledig automatisch verwerkt tot softcover boeken. De BBL accepteerd boekblokken van 1 - 60mm dikte en is uitermate geschikt voor on-demand omgevingen aangezien elk boekblok uniek van dikte en content kan zijn! Met het optionele barcode systeem kan er in-line gecontroleerd worden op een correcte match tussen boekblok-content vs omslag en stopt het systeem, zonder waste, indien content en omslag niet bij elkaar horen!

  • laadcapaciteit +/- 120 boekblokken (afhankelijk van de dikte)
  • bijladen terwijl de BBL loader draait (360 graden …

datum toegevoegd: 28-05-2014

Hang neemt boor- en nietdivisie over van Ernst Nagel

Naast de overname van de Foldnak bookletmaker divisie door Hohner, heeft ook de hecht- en boormachine tak van Nagel een nieuwe eigenaar gevonden in de vorm van de Duitse firma Constantin Hang. Constantin Hang is sinds 145 jaar een bekende speler in de grafische industrie en met name bekend van hoogwaardige oogstanssystemen. De overname heeft betrekking op de machines Multinak, Citoborma, Rinak, Enak, Tak en de Rimo triltafels - deze modellen worden vanaf heden vermarkt en geproduceerd door Hang gevestigd in Göppingen.

De distributie voor de Nederlandse markt wordt ongewijzigd verzorgd door Kentie, alsmede de onderdelen voorziening en de landelijke support van bestaande machines voorheen verkocht onder het Ernst Nagel label.

datum toegevoegd: 30-04-2014

Nagel bookletmaker divisie verder onder het Hohner label

De bekende Foldnak bookletmaker tak van het Duitse Ernst Nagel werd onlangs overgenomen door het eveneens Duitse Hohner Maschinenbau uit Tuttlingen. Hohner sinds vele jaren een begrip in high-end verzamelhechters, OEM hechtkoppen en blok- en zadelhechters vult met deze strategische overname de onderkant van hun portfolio aan met een aantal hoogwaardige kleinformaat bookletmaker oplossingen voor het vervaardigen van digitaal geprinte brochures.

Bekende modellen als de Foldnak M2, de Foldnak 40,

datum toegevoegd: 30-04-2014

From Prague with love

Tijdens de upcoming IPEX in de UK eind maart 2014 voegt laminator fabrikant Foliant uit Praag een nieuwe telg toe aan hun arsenaal enkelzijdige lamineermachines in de vorm van de Vega 400A en de Vega 530A. De Vega is gebasseerd op de Foliant Gemini en Gulliver en combineert een compact design, een crisis-vriendelijk prijskaartje en super eenvoudige bediening tot een unieke machine en must-have voor elke (digitale) drukkerij, printshop of repro.

De Vega heeft een een icoon-gestuurde touchscreen, een dubbele (vrij-instelbare) anti-krulbar, een feeder met een hoge capaciteit en instelbare pneumatische lamineerdruk. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Foliant range tijdens IPEX 24 tot 29 maart in ExCel - London.

datum toegevoegd: 04-03-2014

Kentie op RapidPro 2014 - RECAP

Afgelopen 26 en 27 februari vond de jaarlijkse rapid-prototyping en 3D printing beurs RapidPro weer plaats in NH Conferentie Centrum Koningshof in Veldhoven. We willen iedereen bedanken die onze stand (nummertje 12) heeft bezocht tijdens dit evenement en welke we deelden samen met onze Belgische vrienden van Albyco 3D - een divisie van Albyco België uit Herentals (BE) en de distributeur van 3D Systems voor de Belgische markt.

Met name de full-color ProJet 660 Pro ondervond veel aandacht van de vele bezoekers - een unieke 3D printwijze met een hoge resolutie en een kleurenbereik tot wel 6 miljoen kleuren per geprint object. De full-color …

datum toegevoegd: 24-02-2014

Foliant lamineermachines - modeljaar 2014

Lamineermachine fabrikant Foliant uit Praag lanceert modeljaar 2014 van hun pakket opvallend gele lamineermachines. De Foliant Mercury 530SF ontving een update voor de feeder waardoor de doorvoersnelheid op deze enkelzijdige lamineermachine met een maximaal formaat van 530 x 750mm nu 25 meter per minuut bedraagt. Alle Foliant modellen met een zuigkop-feeder (Mercury, Taurus, Castor en Pollux) zijn nu in staat om papiersoorten in de range van 115 - 600 gsm te lamineren - deze modellen worden nu standaard geleverd 2 sets, snel te wisselen, zuigcups. De standaard cups voor het lamineren tot 500 gsm en de 2e set voor het lamineren van papier van 500 - 600 gram.

Voor toepassingen waar veel dubbelzijdig digitaal drukwerk wordt verwerkt, bestaat er de kans dat het printwerk wil ' …

datum toegevoegd: 03-01-2014

3D Systems 3D print innovaties op Euromold

Met als onderwerp 3D printing 2.0 pakte 3D print pionier 3D Systems groot uit tijdens Euromold in Frankfurt met een aantal revolutionaire nieuwe produkten voor rapid prototyping en creatieve 3D print toepassingen. Als extensie op de bestaande x60 full-color composiet 3D printer familie was daar ineens de ProJet 4500 - Werelds eerste full color 3D printer voor het printen in sterk, duurzaam en flexibel plastic! Met een kleurenbereik van 1.000.000 CMY kleuren, een maximaal bouwvolume van 203 x 254 x 203mm en een verticale opbouwsnelheid van 8mm per uur opent de ProJet 4500 de deur naar een oneindig bereik aan creatieve toepassingen. De ProJet 4500 is per direct te bestellen en leverbaar vanaf januari 2014.

Specifiek gericht op kleinformaat dental, prototyping en juwelen cast …

datum toegevoegd: 05-12-2013

Revolutionair! ProJet 4500 - full color printen in plastic

Deze week presenteert 3D Systems tijdens Euromold in Frankfurt de revolutionaire ProJet 4500 - werelds eerste full-color 3D printer voor plastic! De ProJet 4500 werkt op basis van CJP (ColorJet Printing) techniek waarbij op pixel-level het composiet basismateriaal gekleurd en gebonden wordt. Het eindprodukt is een sterk en flexibel product uit duurzaam plastic met een full CMY kleurenbereik van 1.000.000 kleuren per object! De 4500 heeft een maximale verticale opbouwsnelheid van 8mm per uur en het maximale bouwvolume bedraagt 203 x 254 x 203mm.

Het ongebruikte composiet basismateriaal wordt intern gerecycled voor een volgende producti …

datum toegevoegd: 02-12-2013

binnen gekomen: recente GBC AP2 Ultra ponsmachine

Zojuist binnen gekomen een recente GBC AP2 'Auto Punch' Ultra - de GBC AP-2 is een vol-automatische ponsmachine die werkt met wisselende ponsblokken voor een arsenaal aan verschillende ponspatronen. De ponsmachine heeft een automatische papierfeeder en kan tot 40.000 vel per uur verwerken. De machine verkeert in uitstekende staat en wordt geleverd inclusief garantie. Er zijn o.a. ponsblokken verkrijgbaar voor 21 rings plastic bindruggen, wire-o 2:1 en 3:1 met zowel ronde als vierkante gaten.

bekijk hier foto's van d …

datum toegevoegd: 21-11-2013

Gladde plastic parts 3D printen met de ProJet 1000 en 1500

De 3D Systems ProJet 1000 en 1500 zijn hoogwaardige 3D printers voor het printen van plastic parts met een hoge resolutie en een glad oppervlak. De ProJet 1000 en 1500 hebben een maximum bouwvolume van 171 x 228 x 203mm en bouwen 3D produkten op in individuele lagen van elk 102 micron. De ProJets werken met speciale, snel te wisselen 2KG cartridges met VisiJet bouwmateriaal en beide modellen werken op basis van het FTI principe (Film Transfer Imaging) waarbij een laag nieuw bouwmateriaal wordt klaargelegd waarna dit via een spiegel en ee …

datum toegevoegd: 16-08-2013

24/7 supplies bestellen

Naast een breed scala aan apparatuur voor printfinishing en 3D printing en bijbehorende technische ondersteuning levert Kentie ook sinds vele jaren een zeer ruim assortiment verbruiksmaterialen voor de grafische industrie. Dit 500+ artikelen tellende arsenaal zal spoedig uitgebreid gaan worden met materialen en toebehoren voor 3D printen zodat professionele 3D printer gebruikers ook kunnen profiteren van het eenvoudig 24/7 online bestellen van materialen met het gemak van een factuur achteraf!

Ons online assortiment vind je op de externe website KentieDirect.nl en bestellingen binnen Nederland boven de 80 euro (excl.BTW) sturen we gratis naar je toe! Je vind op Ken …

datum toegevoegd: 13-08-2013

Is je Foldnak al zomerklaar?

Rustige productie periode tijdens de zomer? ..dan is dit het uitgelezen moment om je machinepark weer in tip-top conditie te laten brengen door onze service-TOPPERS! Of het nu gaat om het fijn afstellen van je rilmachine volgens fabrieksspecificaties of een volledige revisie met originele machineparts, onze service-specialisten staan ook gedurende de gehele zomerperiode 5 dagen per weer voor je klaar! Een afspraak bellen voor een inspectiebeurt? bel 0184-670804

datum toegevoegd: 23-07-2013

PUR binden met de Bourg BB3002 PUR Compact

De Bourg BB3002 PUR-C (Compact) is de nieuwste telg binnen de CP Bourg BB3002 familie van vol automatische perfectbinders. De PUR-C vindt zijn plaats onder de PUR-N PUR lijmmachine (Nordson Versapail systeem) en is voorzien van het unieke nieuwe Nordson Compact system. Dit gesloten PUR-systeem met spuitkop heeft capaciteit voor PUR patronen van 2 - 4KG en de machine is geschikt voor een maximale piek output van 285 boeken per uur.

Zoals alle andere modellen uit de BB3002 familie stelt ook de PUR-C zichzelf volledig automatisch in (dikte, rillen, belijming etc.) en kun je in 1 arbeidsgang tot maximaal 13 rillen per omslag plaatsen. Het gesloten PUR systeem is volledig veilig en er komen dus geen schadelijke dampen vrij zoals dat bij systemen met een open PUR tank systeem we …

datum toegevoegd: 06-05-2013

Betaalbaar digitaal snijden met de IDEAL 5222

Bij het snijden van digitaal gecoat drukwerk of zachtere papiersoorten is het vaak wenselijk dat je de persdruk aan kan passen aan wat je op dat moment wilt gaan snijden. Tot voor kort was deze mogelijkheid alleen weggelegd voor duurdere, grotere snijmachines en beschikten kleinere stapelsnijders voor compactere digitale formaten en een beperkter budget niet over deze mogelijkheid. Om deze groeiende groep digitale klanten te kunnen bedienen introduceerde het Duitse IDEAL onlangs de IDEAL 5222 DigiCut - een compacte computergestuurde snijmachine met regelbare hydraulische persing die volledig in Duitsland wordt geproduceerd maar waar toch een crisisvriendelijk prijskaartje aanhangt!

De 5222 DigiCut heeft een maximale werkbreedte van 520mm, een maximale inlegdiepte van evene …

datum toegevoegd: 13-02-2013

De Bourg BB3102 maakt wederom indruk

Op de Grafische Vakbeurs in Gorinchem presenteerden wij samen met CP Bourg de revolutionaire BB3102 perfectbinder. De BB3102 is een combinatie van de welbekende BB3002 POD perfectbinder en de onlangs gelanceerde innovatieve Bourg BBL Book Loader. De BB3002 is een 1-klems perfectbinder die alles automatisch instelt en daarmee de enige echte oplossing is voor on-demand (oplage-1) boek productie omgevingen. De binder stelt razendsnel automatisch (op basis van de in de klem gemeten boekdikte) zaken als de actieve zijbelijming, rillen en kaftklem automatisch af. Door het gebruik van een geïntegreerde, computergestuurd, rilsysteem op basis van een rilkam - kan er inline gerild wordt (tot 13 rillen per omslag) - dit kan in 1 arbeidsgang zowel positief als negatief zijn! Een unieke feature, …

datum toegevoegd: 05-02-2013

De GBC AP-2 Ultra op de Grafische Vakbeurs

Komende Grafische Vakbeurs in Gorinchem presenteren wij de GBC AP-2 Ultra hoog-volume ponsmachine met automatische toploader feeder. De GBC AP-2 is een modulaire ponsmachine die werkt met wisselbare ponsblokken zodat je met 1 machine eenvoudig verschillende ponspatronen kunt maken. De machine heeft een automatische sheetfeeder met een capaciteit van 2500 vel (80 gr.) en een maximale output van 56.000 vel per uur (= 40.000 effectief gemiddeld aantal vel/uur).

Het wisselen van ponsblokken gaat razendsnel en gereedschapsloos, de machine wordt bediend middels een LCD paneel en is geschikt voor zowel 'landscape' …

datum toegevoegd: 03-01-2013

Kentie op de Grafische Vakbeurs in Gorinchem

Op de komende Grafische Vakbeurs in Gorinchem (22 - 24 januari 2013) toont Kentie de Nederlandse primeur op het gebied van on-demand bookbinding in de vorm van de revolutionaire CP Bourg BB3102. Gelanceerd tijdens DRUPA als prototype en vanaf heden verkrijgbaar als productiemodel is de Bourg BB3102 een unieke combinatie van een 1-klems perfectbinder en automatisch boekblok toevoerstation. De machine stelt zich volledig automatisch in en is specifiek ontwikkeld voor shortrun en single-copy boekproducties. De BB3102 zal tijdens de show voorzien zijn van de Bourg/KentieCS barcode-verificatie optie die zorg draagt voor geïntegreerde controle tussen boekblok en omslag.

Om de zojuist, on-demand, gelijmde boeken te snijden zal er op de stand een Challenge CMT130 3-kant snijder p …

datum toegevoegd: 02-01-2013

De Foldnak Compact bookletmaker modeljaar 2013

Voor modeljaar 2013 heeft Nagel het papieropstootprincipe van de Foldnak Compact gewijzigd van een puur mechanische constructie naar een digitaal aangestuurde variant. Het (voor)opstoten van de set zorgt ervoor dat de zojuist ingevoerde sheetset zowel in de lengte als in de breedte perfect uitgelijnd wordt voordat de hechtslag plaatsvind. Vooral bij statisch geladen (digitale) papiersoorten is een correcte opstoting cruciaal en lastiger te bewerkstelligen dan bij traditionele papiersoorten en het verwerken van offset drukwerk.

De nieuwe 'solenoid' aangestuurde methode zorgt ervoor dat ook statisch geladen en gecoate sheets perfect uitgelijnd zijn voordat de hecht/vouwslag in werking treed. Naast de Foldnak Compact heeft Nagel, voor modeljaar 2013, ook een aantal wijziginge …

datum toegevoegd: 28-10-2012

De CP Bourg BB3102 komt er aan!

Gelanceerd op de afgelopen DRUPA als overtuigend prototype en op de eerder deze maand gehouden GraphExpo in Chicago getoond als pre-poductie model staat de revolutionaire CP Bourg BB3102 klaar in de startblokken. Officieel leverbaar vanaf januari 2012 en nu al voor te bestellen voor een exemplaar uit de eerste batch. De BB3102 is een uniek bind concept bestaande uit de bewezen BB3002 bindmachine voorzien de BBL (Bourg Book Loader) - de BBL is een rotererende boekblok toevoerunit met 360 stackposities die volautomatisch boekblokken richting de binder voert (zowel productie, shortruns als boekblokken met wisselende diktes!). Kortom de operator laadt de BBL met verse boekblokken waarna de machine geheel bedienerloos ongeveer 30 minuten stand-alone boeken kan produceren, combineer je dit …

datum toegevoegd: 23-10-2012

Je Bourg finisher bedienen met je iPad of Android tablet

Geïntroduceerd tijdens DRUPA en beschikbaar voor alle Bourg afwerksystemen met een op Microsoft Windows gebaseerd touchscreen is er nu de mogelijkheid je machine op afstand te bedienen via een beveiligde WIFI verbinding. Deze op VNC techniek gebaseerde app is beschikbaar voor de iPhone, iPad en Android smartphones en tablets en stelt je in staat de machine volledig op afstand te bedienen. De app met de naam Bourg Smartphone & Tablet Interface is beschikbaar voor de Bourg finishers BDF-E, de BME, de BSF sheetfeeder en de binders BB3002, BB3102 en BB3202.

datum toegevoegd: 17-10-2012

Wereldpremière KentieCS TX-Remote app in Chicago

Tijdens de Amerikaanse printshow GraphExpo in Chicago vindt de wereldwijde introductie plaats van de revolutionaire KentieCS TX-Remote Android app voor Challenge Machinery CMT booktrimmers. TX-Remote is een native app bestemd voor Android smartphones en tablets zoals de Google Nexus 7 en fungeert zoals de naam al doet vermoeden als afstandsbediening voor CMT 3-kant snijder voorzien van de Challenge/KentieCS TXE barcode setup optie. De app communiceert met het TXE barcode systeem via een beveiligde WIFI verbinding en herbergt belangrijke trimmerfuncties waaronder het op afstand stoppen van de trimmer en het wisselen van basisinstellingen zoals de wijze waarop het boek gecentreerd en opgestoten wordt in de machine.

Daarnaast is TX-Remote voorzien van de 'shortrun' modus waar …

datum toegevoegd: 04-10-2012

Kentie distributeur GBC voor de Nederlandse markt

Per 1 september 2012 is Kentie de 'Preferred Distribution Partner' geworden voor GBC in Nederland en is daarmee het aanspreekpunt geworden voor de GBC machines en verbruiksmaterialen op de Nederlandse markt. GBC is een wereldwijde premium speler op het gebied van inbinden en lamineren en onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde concern ACCO Brands. Het GBC pakket omvat een breed assortiment aan oplossingen en verbruiksmaterialen voor o.a. de volgende bindprincipes:

  • CombBind (= plastic bindruggen)
  • WireBind (= draadkambinding in de delingen 2:1 en 3:1)
  • SureBind (= stripbinden met 10 pins SureBind bindstrips)
  • VeloBind (= stripbinden met 10 en 12 pins Velobind bindstrips)
  • ThermaBind (= inbinden met therm …

datum toegevoegd: 27-09-2012

Razendsnel en representatief inbinden met GBC ClickBind

Met GBC ClickBind kun je in 6 seconden representatief rapporten inbinden met behulp van de plastic GBC ProClick bindruggen. Het systeem werkt met eenvoudig te laden cassettes van elk 20 ProClick elementen die verkrijgbaar zijn in wit, blauw, zwart en frosted transparant. De ProClick bindelementen zijn beschikbaar in de maten klein (= 8mm / max.45 vel), medium (= 12mm / 95 vel) en groot (= 16mm / max. 145 vel) en worden geleverd in een doos van 5 cassettes van elk 20 bindruggen.

Het verwerken van ClickBind doe je met de GBC Pronto bindmachines welke verkrijgbaar zijn in een tweetal varianten:

Invoeren, lamineren en snijden in 1 met de GBC AutoUltima

De GBC AutoUltima lamineermachine is een compact systeem om vol-automatisch mee in te voeren, lamineren en snijden.. en dat alles met 1 simpele druk op de knop! De GBC AutoUltima heeft een toploader feedertray voor maximaal 50 sheets tot maximaal A3 formaat en een ingebouwd snijsysteem zodat de gelamineerde sheets automatisch gesneden worden. De AutoUltima heeft een maximale snelheid van 800 mm per minuut wat resulteert in een maximum oplage van 204 keer een A4 per uur.

De machine heeft een auto-shut-off functie waarmee de AutoUltima zichzelf uitschakelt na 15 minuten of inactiviteit. Het wisselen van lamineerrollen gaat razendsnel met he …

datum toegevoegd: 24-08-2012

Nieuwe versie Challenge CMT330 doet 900 boeken/uur

De huidige Challenge CMT330 (B) on-demand booktrimmer is vervangen door een nieuw model in de vorm van de CMT330 'C' - versie. Naast een x-aantal technische wijzigingen om tegemoet te komen aan vragen uit de markt is de belangrijkste wijziging toch wel de nu standaard MultiBook mogelijkheid waarmee je 1, 2 of 3 boeken tegelijk kunt snijden. Met deze nieuwe functionaliteit heb je dus eigenlijk 2 slimme booktrimmers in 1 = een oplage-1 snijmachine voor softcover boeken waarmee je razendsnel per boek uniek om kunt stellen en een shortrun/serieproductie machine waarmee je tot oplages van 900 stuks per uur kunt gaan (= multibook, 3 boeken snijden per cycle).

Vanzelfsprekend is de nieuwe C-variant ook volledig compatible met de Challenge TXE barcode-sturing en kun je 'multibooke …

datum toegevoegd: 22-08-2012

IDEAL lanceert nieuwe 48cm stapelsnijder met touchpad

Het Duitse IDEAL toonde op de afgelopen DRUPA het prototype van een nieuw model elektrische stapelsnijder voor de digitale afwerkmarkt voorzien van een full-color touchpad. Dit model - met de naam IDEAL 4860-ET - is nu zijn prototype-status kwijt en beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar een degelijke, betaalbare en compacte snijmachine. De machine wordt ingesteld middels een kleuren touchscreen met de mogelijkheid tot het opslaan van 99 unieke snijprogramma's, daarnaast zijn alle bekende DIN formaten snel beschikbaar als sneltoets.

In tegenstelling tot andere snijmachines in dit bereik, die veelal met een te-openen-en-te-sluiten veiligheidskap werken - is de IDEAL 4860 voorzien van IR (infrarood) lichtscherm beveiliging en heb je de beschikking over een maximale sn …

datum toegevoegd: 21-08-2012

Enkelzijdig lamineren met de Foliant Mercury 400SF

De nieuwe Foliant Mercury 400SF is gepositioneerd tussen de bekende Foliant Gemini en Castor enkelzijdige lamineersystemen en heeft een maximale werkbreedte van 380mm. De papiertoevoer wordt gerealiseerd door middel van een bewezen Heidelberg zuigkop met pneumatische separatie en de geïntegreerde stapellift heeft een capaciteit van 540mm. Het systeem is volledig computergestuurd (touchscreen) en heeft 'geforceerde' pneumatische separatie van de zojuist gelamineerde sheets.

De Foliant Mercury is optioneel uitrustbaar met de 'double-sided-option' waarmee het systeem uitgerust kan wordt met een extra roltoevoer waardoor je in 1 enkele arbeidsgang dubbelzijdig kan lamineren! Vanzelfsprekend is de Mercury, net als alle andere Foliant modellen, uitgerust met een geïntegreerde …

datum toegevoegd: 03-08-2012

Vergaren tot 600mm lengte met de Bourg BST-e

De CP-Bourg BST-e vergaartoren is het topmodel in de range verticale vergaaroplossingen van het Belgische CP Bourg. De BST-e heeft 10 stations met elk een laadcapaciteit van 70mm en kan een zeer ruime range aan startformaten aan tot maximaal 370 x 600mm. De BST-e kan zowel aan de linker- als rechterzijde uitvoeren, waarmee het mogelijk wordt (zonder accesoires te wisselen) om naar links sets te vergaren en naar rechts richting een gekoppelde Bourg bookletmaker te transporteren.

De Bourg BST-e kan tot maximaal 9000 sets per uur vergaren en in combinatie met de vol-automatische BME bookletmaker zijn oplages tot 5000 brochures per uur mogelijk. Het te verwerken papierspectrum ligt tussen de 60 en 350 grams en het minimale vergaarformaat bedraagt 120 x 170mm. Er kan geconfigur …

datum toegevoegd: 03-08-2012

CP Bourg maakt indruk met de BB3102

Tijdens DRUPA vond op stand B69 in hal 13 de wereldwijde introductie plaats van de innovatieve 1-klems CP Bourg binder BB3102 perfectbinder. De BB3102 is gebaseerd op de bekende Bourg BB3002 en extra voorzien van de revolutionaire Bourg BBL (Bourg Book Loader). De BBL fungeert als boekblok preloader en voorziet de bindmachine volledig automatisch van boekblokken.

Het systeem is ontwikkeld voor on-demand boekproduktie van boeken in oplage-1 en shortruns en verwerkt automatisch boekblokken met wisselend diktes en startformaten. Het boekblok wordt automatisch naar de klemwagen getransporteerd, gemeten op dikte, waarna de bindmachine volledig automatisch de actieve zijbelijming, rilposities en kaftklem insteld. Indien gewenst kan de BB3102 uitgerust worden met het optionele Ke …

datum toegevoegd: 01-08-2012