Centre of Print Finishing Excellence - DRUPA 2016

Tijdens DRUPA 2016 zullen drie toonaangevende leveranciers binnen digital print finishing aantreden in Düsseldorf met een gecombineerde stand. CP Bourg, Watkiss Automation en het Amerikaanse Challenge Machinery demonstreren 11 dagen lang onder de naam 'The Centre of Print Finishing Excellence' een greep totaaloplossingen voor het vervaardigen van brochures en het slim on-demand produceren van boeken.

BPM, sheet preparation module

Tijdens de show zal veel aandacht uit gaan naar de revolutionaire, modulaire BPM sheet preparation module van CP Bourg. Deze compacte unit voorziet in job-registratie, rotatie, rillen en snijden en is universeel ontwikkeld om razendsnel - en vol-automatisch 1-up, 2-up en 4-up geprinte jobs te verwerken. De unit kan inline geplaatst worden met een bookletmaker, maar is daarnaast ook geschikt voor het inline prepareren van boekblokken richting de perfectbinder.

Tijdens DRUPA zal een speciale nearline configuratie getoond worden voor het on-demand produceren van boeken inclusief vol-automatische handling van 4-up geprinte boekblokken. Een Bourg BSF Sheetfeeder vergaart de individuele sets waarna deze richting twee - in serie-geplaatste - BPM Sheet Preparatie Modules worden getransporteerd. De geprepareerde sets worden verzameld in een compiler waarbij een barcode wordt gelezen welke wordt vergeleken met een barcode op de omslag. Bij een correcte match wordt het boek gebonden op de CP Bourg BB3202 perfectbinder en inline getransporteerd naar de Challenge CMT330C booktrimmer die is voorzien van TXE barcode sturing en razendsnel per boek omstelt - de opstelling tijdens DRUPA zal een 4-up books-on-demand applicatie verwerken.

Hybride boeken snijden

Het Amerikaanse Challenge Machinery, toont naast hun flagship trimmer - de CMT330. De compleet nieuwe CMT130TC. De 130TC is een compacte on-demand booktrimmer met 1 mes en gerobotiseerde boekverdraaiing die zowel inline als nearline gebruikt kan worden met dezelfde configuratie. De CMT-130TC wordt bediend middels een full-color touchscreen en de machine is voorzien van de gepatenteerde 'reversing knife technologie' waarbij het mes altijd vanaf de juiste hoek de boekrug insnijdt als het boek wordt geroteerd.

Ontdek het 'Centre of Print Finishing Excellence' op stand C61 in Hal 6.

bronnen:
CP Bourg
Challenge Machinery
On-Demand Automation

Centre of Print Finishing Excellence - DRUPA 2016